Rijd met onze Intelligente Snelheid Assistent! (Antwerpen)

De Intelligente Snelheid Assistent (ISA) is een systeem dat de voertuigsnelheid begrenst op de maximumsnelheid, zodat de bestuurder zich vlotter aan de wettelijk geldende snelheden kan houden.

Op deze manier worden (onbedoelde) snelheidsoverschrijvingen verminderd en ontstaat er een gelijkmatige rijsnelheid in het verkeer. Dit komt niet alleen ten goede aan de verkeersveiligheid maar ook aan het milieu en de doorstroming!

Doe je mee met ons experiment in Antwerpen?

We zoeken op dit moment mensen in het Antwerpse bij wie we een dergelijk systeem als proefstelling tijdelijk in hun wagen mogen inbouwen (dit duurt zo’n 45 minuten). Laat hier je gegevens achter indien we je daarvoor mogen contacteren:

    Wil je meer informatie, bekijk dan zeker onze pagina met veelgestelde vragen!

    De voordelen van ISA

    • Te hard rijden is een zeer belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Een 10% stijging van de gemiddelde snelheid resulteert in 40% stijging van dodelijke verkeersongevallen!
    • Met halfopen ISA kunnen het aantal ernstige verkeersongevallen met 26% worden teruggedrongen en dodelijke verkeersongevallen zelfs met 32%!
    • Voertuigen met ISA hebben minder snelheidsovertredingen. Ook kan ISA zorgen voor homogenere rijsnelheden (minder verschillen & continue rijsnelheden), wat weer ten goede komt aan de doorstroming en het milieu!