Sway (FAQ)

Hoe kan ik deelnemen aan de pilot met Sway?

Je kan de mobiele applicatie gratis installeren via de Play Store of de App Store. De applicatie is namelijk zowel voor Android als iOS beschikbaar.  Je kan ze via deze link installeren.

Help, ik vind de mobiele app niet terug in de Play Store of de App Store!

Gebruik de volgende zoektermen om de app terug te vinden: ‘sway be mobile

Kan ik Sway ook gebruiken als voetganger?

Sway kan zowel door fietsers als voetgangers gebruikt worden. Echter, voor de twee genoemde kruispunten in Stad Antwerpen (Oosterweelsteenweg x Kastelweg, Hessenplein) zal je enkel als fietser sneller groen krijgen.

Voor alle andere verkeerslichten die gekoppeld zijn met Sway, krijg je zowel als voetganger als fietser sneller groen. Kijk hier voor een overzicht van alle gekoppelde intelligente verkeerslichten met Sway.

Vergeet alleen niet je voertuigtype correct in te stellen indien je de app als voetgangers wenst te gebruiken. Hoe je dat precies doet, zie je in de volgende vraag.

Hoe kan ik mijn voertuigtype instellen?

Via de Instellingen van Sway kan je jouw voertuigtype aanduiden. Zo kan je instellen of je de app als fietser of voetganger wenst te gebruiken. Let op: voor de twee genoemde kruispunten in Stad Antwerpen (Oosterweelsteenweg x Kastelweg, Hessenplein) zal je enkel als fietser sneller groen krijgen.

Help, er gebeurt niets in de app!

Zie je enkel onderstaand scherm? Alles is in orde, er is gewoon niets om je heen. Controleer de intelligente verkeerslichtenkaart om te zien waar de intelligente verkeerslichten zich bevinden. Zo heb je direct wat inspiratie voor je volgende fietsbestemming!

Ik merk geen verschil in wachttijd aan het verkeerslicht

Je zal het grootste verschil in wachttijd merken op minder drukke momenten aan het verkeerslicht. Tijdens de drukke ochtend- en avondspits moet het verkeerslicht ook zorgen voor een vlotte doorstroming van het gemotoriseerd verkeer om filevorming te minimaliseren.

Ik zie bepaalde verkeerslichten niet meer

De intelligente verkeerslichten zijn mogelijks even onbeschikbaar voor upgrades, of misschien hebben ze gewoon een slechte dag. Het is waarschijnlijk dat ze morgen zullen terugkeren.

Is mijn deelname volledig gratis?  

De installatie van de Sway app op jouw smartphone is volledig gratis! Je kan dus gratis genieten van de functionaliteiten die we graag door jou laten beoordelen. Je hoeft geen abonnement af te sluiten om deel te nemen aan de pilot. Je deelname is dus gratis.

Hoe kan ik alle functionaliteiten testen waarover ik een vragenlijst zal ontvangen?

Alle nodige functionaliteiten die we graag door jou laten beoordelen zijn meteen actief na installatie van de app. Je hoeft enkel de mobiele app te openen en jouw locatie met de app te delen wanneer je onderweg bent.

Moet ik mijn gsm actief gebruiken tijdens het fietsen of wandelen?

Zodra je de app geopend hebt en de app toegang heeft tot jouw locatie, werkt Sway en zullen de intelligente verkeerslichten met jouw aanwezigheid rekening houden.

Nadat je Sway hebt geopend, kan je jouw gsm opnieuw opbergen. Het is dus niet nodig om je gsm de hele tijd vast te houden om sneller groen licht te krijgen.

Sway werkt namelijk perfect in de broekzak of rugzak: door middel van een aantal geluidjes krijg je te horen wanneer het licht bijna groen wordt indien je dit wenst en het verkeerslicht zal rekening houden met jouw aanwezigheid aan het kruispunt.

Kan ik Sway gebruiken voor navigatie?

Je kan Sway niet gebruiken voor navigatie. Zoals je zal zien, wordt er bovendien geen kaart weergeven in de app. Enkel wanneer je nabij een intelligent kruispunt bent, zal er een verkeerslicht getoond worden in de app.

Ik ondervind problemen bij het gebruik van de app.

Kijk de instellingen van de app en je smartphone na. Probeer de app opnieuw te installeren of start je smartphone opnieuw op.

Meer vragen?

Neem een kijkje op de website van Sway.